torsdag den 12. maj 2016

Årets solhat...

...er fra Elsebeth Gynther bogen. Jeg har brugt det mønster et par gange før. Denne gang har jeg sat et stykke elastik i nakken (ca. 7 cm), så er der en lidt mere tolerant pasform og den kan bruges i længere tid. Indvendigt har jeg syet skråbånd hele vejen rundt, det skjuler elastikken og giver en pæn finish og det gør at man ikke behøver at sy to lag stof sammen på den øvre del (den der sidder på hovedet).  
I år behøver jeg ikke at sy bindebånd i, hun er i en alder af to blevet glad for at have hat på :-)
Den er syet i Liberty købt hos Tout Petit, jeg elsker det print!


5 kommentarer:

 1. Hvor er den blevet flot - god idé med elastik! Jeg 'gruer' lidt for at skulle i gang med en til i år (jf. vores tidligere korrespondance om disse hatte!)...så lige nu presses sidste års model ned over Bettefisens hoved! Men han trænger altså til en ny! Overvejer at bruge din elastik-idé for dermed at kunne lave den lidt for stor med vilje. Jeg har mange gange lavet en EG-hat, der så alligevel trods div. måltagninger har vist sig at være for lille...

  SvarSlet
 2. Åh ja jeg prøvede også at presse sidste års ned over Hilde, men det gik altså slet ikke :-/ I år måler Hilde 49,5 cm om hovedet, så jeg har brugt str. 50, og jeg klippede hele hatten med 1/2 cm sømrum (som vi snakkede om sidste år), og den passer så fint. Jeg er lige ved at tro at det også var gået uden elastikken. Og pøj pøj hvis du skal i gang :-)

  SvarSlet
 3. Hej kan se at du bliver sødt omtalt til hjælp af denne hat, jeg er ved at klippe den til mit barnebarn men på papiret er der bølger på kanten ? Og forstår ikke om der er foer det står der ikke ?? Hjælp 🙏

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo der er foer i hatten, så egentlig skal du klippe til to hatte. Så sætter du den ene inden i den anden så de ligger ret mod ret og så syes (næsten) hele vejen rundt langs bølgerne. Husk et lille hul til at vende hele hatten ud igennem. Hullet lukkes ved at sy en stikning hele vejen rundt på retsiden langs bølgerne. Man kan også gøre som jeg har gjort: jeg har kun lavet skygge-delen med foer og så sat et kantebånd som pæn 'afslutning' (se mit foto), så behøver man ikke at klippe to af det stykke der sidder på hovedet. Held og lykke med den :-)

   Slet