torsdag den 2. april 2015

fine marmorerede æg

 
Børnene og jeg har pustet æg (til vi var ved at segne). Jeg så en gang på facebook nogle, der havde brugt silkepapir til at skabe et flot marmoreret look på de pustede æg. Vi har benyttet teknikken de sidste tre år, hvert år er der nogle der går i stykker, så det er nu ikke for at vi drukner i dem (endnu).
Jeg har taget lidt fotos undervejs, hvis nogle skulle få lyst til at gøre os kunsten efter. Det er ikke svært. Og det er virkelig spændende til sidst når man skal pakke æggene ud af silkepapiret.
 
 
Først pustes æg og dernæst tager man lidt silkepapir (ca 1/4 ark) i forskellige farver, de mørke farver bliver bedst.
 
Så gør man silkepapiret vådt under den varme hane og klemmer det rundt om ægget så det dækker. Det må gerne krølle, det giver den flotte effekt til sidst. Klem let om det indpakkede æg, så det ikke er sjask vådt. Brug handsker! Farven fra papiret smitter helt vildt af.
 
 
Lad æggene tørre foran et åbent vindue, eventuelt i ovnen ved lav varme. Det tager nogle timer, alt efter hvor meget papir man har fået viklet omkring.
 
 
Og så kommer det rigtig sjove - at fjerne papiret. Det er et stort øjeblik for både store og små. De gule blev ikke gode, man kan slet ikke se farven, men de andre blev fine :-) Måske den gule ville blive pæn på hvide æg. Vi har god erfaring med at bruge brune æg, der bliver de mørkere farver rigtig dybe, og det røde stempel på æggene ses ikke så tydeligt, som på hvide æg.
 
 
Til sidst har vi sat sølv snor og en plastik perle på (fra Søstrene Grene) med limpistolen.
God påske :-)
 
 
 

1 kommentar:

  1. Sikke nogle skønne og fine æg! Kanon idé - tusind tak fordi du deler en gør-det-selv guide. Dem skal jeg/vi dælme forsøge os med næste påske :-)

    SvarSlet